Over Wieteke

WietekeWieteke studeerde Franse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Aix-en Provence en verbreedde haar opleiding met een mba, dankzij een beurs van de Franse Ambassade.

Na vier jaar gewerkt te hebben in het hectische Parijse bedrijfsleven bracht de passie voor kunst haar vervolgens naar Londen, waar zij werkte voor een Franse galerie.

Met een tussenstap in Sydney, keerde Wieteke vier jaar later terug naar Nederland en pakte zij de draad op die al jaren door haar leven meanderde; de liefde voor de Franse taal. Zij haalde haar eerste graad aan de Radboud Universiteit en werd in 2011 docente op het Stedelijk Gymnasium.

Haar enthousiasme voor het lesgeven breidde zich vervolgens uit naar het volwassenenonderwijs waarin zij in een bijzondere sfeer menigeen weet te boeien voor de Franse taal.

Daarnaast is kunst een belangrijk onderdeel van haar leven gebleven, snuffelt zij graag rond op veilingen in binnen- en buitenland en is zij bezig met het organiseren van kunstreizen naar Parijs en Aix-en-Provence.

Ik hoop u binnenkort in het Frans te mogen begroeten en samen een leuk jaar door te brengen waarin u uw Frans goed kunt ontwikkelen!